Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΑΣΙΑ






Ασία from Γιάννης Φερεντίνος




ΠΟΛΥΧΑΡΤΗΣ ΑΣΙΑΣ




Τις δυνάμεις τους πρόκειται να ενώσουν σύντομα δυο Βολιώτες υπεραθλητές, ο ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης και ο τριαθλητής Λευτέρης Παρασκευάς, προκειμένου να φέρουν εις πέρας ένα τολμηρό εγχείρημα, την ανάβαση σε μια κορυφή των Ιμαλάϊων, ύψους 6.000 μέτρων και το γύρο του Σεγκίτο Αναπούρνα, που είναι ένας αγώνας δρόμου 218 χλμ σε 10 χλμ υψόμετρο, διάρκειας 72 περίπου ωρών. Η όλη προσπάθεια έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στόχος των δυο αθλητών είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την «Κιβωτό του Κόσμου».





ΕΒΕΡΕΣΤ  (ΙΜΑΛΑΙΑ)
















Δημιουργία Ιμαλαίων




ΣΕΡΠΑ: Οι κατακτητές των Ιμαλαϊων


Προς τις πηγές του Γιανγκ Τσε Γιανγκ (ΚΙΝΑ) 




ΓΑΓΓΗΣ Ο ΙΕΡΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ (ΙΝΔΙΑ)


Ποταμός Μεκόνγκ (ΒΙΕΤΝΑΜ)




Η οικολογική καταστροφή της λίμνης Αράλη




Λίμνη Βαϊκάλη



Υπερσιβηρικός: Ένα ταξίδι μοναδικό



Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ





Η γεωγραφία της Ασίας







Το Σινικό Τείχος






Κίνα, Πεκίνο : Απαγορευμένη πόλη 

Για διάστημα 5 αιώνων η απαγορευμένη πόλη υπήρξε η κατοικία 24 μοναρχών και το κέντρο εξουσίας της αχανούς αυτοκρατορίας της Κίνας.Καλύπτει μια επιφάνεια 7 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει 800 κτίρια με περίπου 9000 δωμάτια. Περιβάλλεται από τείχη μήκους 3,5 χιλιομέτρων ( 10m ύψους) και από τάφρο πλάτους 50 μέτρων. Στις ημέρες δόξας του παλατιού έμεναν μέσα περίπου 10.000 άτομα.




Κίνα, Σιάν : Πήλινος στρατός 

Η Σιάν είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Κίνας, με περισσότερα από 3.100 χρόνια ιστορίας, ήταν το ανατολικό άκρο στον δρόμο του μεταξιού και πρωτεύουσα πολλών δυναστειών. Κοντά στην πόλη βρίσκεται ο ¨πήλινος στρατός ¨ που ανακαλύφτηκε τυχαία το 1974. Πάνω απο από 8000 αγάλματα στρατιωτών αξιωματικών και αλόγων σε φυσικό μέγεθος φτιάχτηκαν για να υπηρετούν και να προστατεύουν μετά θάνατο …..τον αυτοκράτορα Qin Shi Huang ( Πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας). Το έργο ξεκίνησε το 246 π.χ και για την ολοκλήρωση του δούλεψαν επί 39 έτη πάνω από 700 χιλιάδες εργάτες





Ινδία - Νέο Δελχί



Ταζ Μαχάλ








ΙΑΠΩΝΙΑ 










Ιαπωνία: Eκστρατεία κατά της υπερκόπωσης στη δουλειά






            ΒΙΕΤΝΑΜ




        ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ 





      Σιβηρία - ΡΩΣΙΑ




              Μέση Ανατολή



Η Πόλη Της Πέτρας, Στην Ιορδανία










                                          ΤΑΪΛΆΝΔΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ



ΚΙΝΑ




ΙΑΠΩΝΙΑ




ΙΝΔΙΑ




ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου